3. Sınıf Türkçe

İnternet Sayesinde İletişim Kuruyorum Metni Cevapları (3. Sınıf Türkçe MEB)

İnternet Sayesinde İletişim Kuruyorum Metni Cevapları (3. Sınıf Türkçe MEB) 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 3. sınıf öğrencilerinin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan, içerisinde 3. sınıf türkçe ders kitabı sayfa 157-159-160-161 cevapları konusunu paylaşmış bulunuyoruz. Cevaplarla ilgili görüş ve önerilerinizi yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

İnternet Sayesinde İletişim Kuruyorum Metni Cevapları

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 157-159-160-161. Sayfa Cevapları MEB Yayınları İşaret Dilini Tanıyalım

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 157 MEB Yayınları (İşaret Dilini Tanıyalım Metni)

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

1. Hangi iletişim araçlarını kullanarak internete girebiliriz?
Cevap: Telefon, televizyon, tablet, bilgisayar gibi iletişim araçları ile internete girebiliriz.

2. İnternetin eğitime faydaları nelerdir?
Cevap: İnternet içerisinde sayısız miktarda bilgi bulundurması nedeniyle eğitime doğrudan faydası vardır. Bir konu hakkında bilgisi olmayan insanlar internet sayesinde bilgi edinebilirler.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 159 MEB Yayınları (İşaret Dilini Tanıyalım Metni)

1. ETKİNLİK

Kelimelerin anlamlarını tahmin edip yazınız. Yeni öğrendiğiniz kelimeleri sözlük defterinize ekleyiniz.

bilgisayar: Belli donanımların bir araya gelip oluşturduğu elektronik alet.
İnternet: İçerisinde sınırsız bilginin bulunduğu sanal ağ.
mesajlaşma: Bazı iletişim araçları aracılığı ile yazı ile iletişim kurmak.


2. ETKİNLİK

Soruları metne göre cevaplayınız.

1) Günümüzde hangi iletişim araçlarını kullanıyoruz?
Cevap: Günümüzde bilgisayar, tablet ve telefon gibi iletişim araçlarını kullanıyoruz.

2) İletişim araçları ile neler yapabiliriz?
Cevap: Bizden çok uzaktaki biriyle mesajlaşabilir, sesli konuşabilir, resim veya video gönderebiliriz.

3) Elektronik postayı ne için kullanırız?
Cevap: Elektronik postayı birine haber vermek veya soru sormak için kullanırız.

4) İnternette sizinle iletişim kurmak isteyen tanımadığınız kişilere karşı nelere dikkat etmelisiniz?
Cevap: Tanımadığımız insanların sohbet tekliflerini kabul etmemeliyiz.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 160 MEB Yayınları (İşaret Dilini Tanıyalım Metni)

3. ETKİNLİK

İnternetin yararları ve zararları nelerdir? Arkadaşlarınızla tartışınız. Tartışma sırasında arkadaşlarınızın sözünü kesmemeye ve onları saygıyla dinlemeye özen gösteriniz.
Cevap: İnternet eğlenmemize, bilgi edinmemize ve daha bir çok aktiviteyi yapmamızı sağlar. Ancak internette kötü niyetli insanlar olduğu için kişisel bilgilerimizi çalabilirler, dolandırabilirler. Ayrıca internet doğru dozda kullanıldığı zaman yararlıdır. İnternet bağımlılığı çok zararlıdır.


4. ETKİNLİK

Elektronik postayı okuyunuz. Elektronik postanın içeriğini konu bölümüne yazarak belirtiniz.
Cevap
:

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 160 MEB Yayınları (İşaret Dilini Tanıyalım Metni)

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 161 MEB Yayınları (İşaret Dilini Tanıyalım Metni)

5. Etkinlik

İnterneti hangi amaçlar için kullanıyorsunuz? Yazınız.
Cevap: Ben interneti oyun oynamak için, video izlemek için, derslerimle ilgili yardım almak için ve bilgi edinmek için kullanıyorum. Örnek vermek gerekirse daha önce duymadığım, merak ettiğim bir kelime kalıbını internette aratıp anlamını ve ne amaçla kullanıldığını aratıp öğrenirim.

6. Etkinlik

Kelimelerin eş anlamlısını bulup örnekteki gibi bir cümle içinde kullanınız.
Cevap:

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 161 MEB Yayınları (İşaret Dilini Tanıyalım Metni)


+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu