3. Sınıf Türkçe

1. Tema Değerlendirme Çalışmaları Cevapları (3. Sınıf Türkçe MEB)

1. Tema Değerlendirme Çalışmaları (3. Sınıf Türkçe MEB) 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 3. sınıf öğrencilerinin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde 3. sınıf türkçe ders kitabı sayfa 38-39 cevapları konusunu paylaştık. Cevaplarla ilgili görüş ve önerilerinizi yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

1. Tema Değerlendirme Çalışmaları Cevapları (3. Sınıf Türkçe MEB)

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 38-39. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 1. Tema Değerlendirme Çalışmaları

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 38 MEB Yayınları (1. Tema Değerlendirme Çalışmaları)

1-4. soruları şiire göre cevaplayınız.

1) Şiirin başlığı nedir?4
Cevap: ”Yaşa Okulum Yaşa”


2) Şiir kaç dizeden oluşmuştur?
Cevap: Şiir 8 dizeden oluşmuştur.


3) Şiir kaç kıtadan oluşmuştur?
Cevap: Şiir 2 kıtadan oluşmuştur.


4) Şiiri kim yazmıştır?
Cevap: Yazarı Vehbi Cem Aşkun’dır.


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 39 MEB Yayınları (1. Tema Değerlendirme Çalışmaları)

5) “Hatıra” kelimesinin eş anlamlısı aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: B) Anı


6) Hedef tahtasındaki kelimelerden eş anlamlısı bulunmayan kelimenin rengi aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: B) Mavi


7) Yukarıdaki cümlede verilen altı çizili kelimenin eş anlamlısı hangi seçenekte verilmiştir?
Cevap: B) Kibar


8) Aşağıdaki kelime çiftlerinin hangisinde ”ayakkabı-pabuç” kelimelerine benzer bir anlam ilişkisi vardır?
Cevap: A) Eser- yapıt


9) Kelimeleri eş anlamlarıyla eşleştiriniz.
Cevap:
3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 39 MEB Yayınları (1. Tema Değerlendirme Çalışmaları)

+1
0
+1
0
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu