8. Sınıf Türkçe

7. Tema Değerlendirme Çalışmaları Cevapları (8. Sınıf Türkçe MEB)

7. Tema Değerlendirme Çalışmaları Cevapları (8. Sınıf Türkçe MEB) 2021-2022 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 8. sınıf öğrencilerinin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde 8. sınıf türkçe ders kitabı sayfa 248-249 cevapları konusunu paylaştık. Cevaplarla ilgili görüş ve önerilerinizi yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

7. Tema Değerlendirme Çalışmaları Cevapları (8. Sınıf Türkçe MEB)

8. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 248-249. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 7. Tema Değerlendirme Çalışmaları

8. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 248 MEB Yayınları (7. Tema Değerlendirme Çalışmaları)

1. Şair, baharda Anadolu’da meydana gelen hangi değişikliklerden bahsediyor?
Cevap: Silifke de narın çiçek açması, Bolu’nun yeşillenmesi, Sultandağı’na kar yağması gibi.

2. “Gönül dile gelir kaval sesinde. / Boz martılar düğün yapar Mersin’de” dizelerinden ne anladığınızı açıklayınız.
Cevap: Baharın gelmesi ile meydana gelen güzellikleri kaval sesine benzetmiştir.

3. Şair, İstanbul’u bu mevsimde tarif ederken niçin zorlanmış olabilir? Açıklayınız.
Cevap: Zamanla İstanbul betonlaşmaya başladığını anlatmak istemiştir.

4. Bu şiirin şairi siz olsaydınız ilkbaharda doğada oluşan hangi değişikliklerden bahsederdiniz?
Cevap: Ağaçların yeşerip çiçek açması ve çocukların parklarda uçurtma uçurmasından bahsederdim.


8. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 249 MEB Yayınları (7. Tema Değerlendirme Çalışmaları)

5. Aşağıdaki cümlelerden öznel olanların başına “Ö”, nesnel olanların başına “N” yazınız
Cevap:

(Ö) Türkiye’nin güzellikleri görüldüğünde pek çok sözcük akla gelir.
(Ö) Türkiye’deki tatil sadece manzaralar değil, unutulmaz deneyimlerdir.
(N) Türkiye dört mevsim turizm potansiyeline sahip bir ülkedir.
(N) Türkiye turizm pazarında, turist sayısı bakımından ilk on ülke içerisindedir


6. “Kış kapıya dayandı, daha kömür alamadık.” cümlesinde koyu yazılan sözle aşağıdakilerden hangisi anlatılmak istenmiştir?
Cevap: B) gelip çatmak

7. (…) Kuşcenneti Millî Parkı ile ilgili aşağıdakilerden hangisi söylenemez?
Cevap: C) Kuşcenneti Marmara Bölgesi’nde Bursa ili sınırları içindedir.

8. “Anlatılanlara göre oğlun çok hırslıymış.” cümlesi için aşağıdakilerden hangisi söylenebilir?
Cevap: D) isim / kurallı / fiilimsi bulunan / olumlu

9. Selim’in cümlesindeki anlatım bozukluğunun nedeni aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: A) Nesne eksikliği

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu