7. Sınıf Türkçe

1. Tema Değerlendirme Soruları Cevapları (7. Sınıf Türkçe MEB)

1. Tema Değerlendirme Soruları Cevapları (7. Sınıf Türkçe MEB) 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 7. sınıf öğrencilerinin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde 7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 34-35 Cevapları konusunu paylaştık. Cevaplarla ilgili görüş ve önerilerinizi yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

1. Tema Değerlendirme Soruları Cevapları (7. Sınıf Türkçe MEB)

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 34-35. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 1. Tema Değerlendirme Soruları

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 34 MEB Yayınları (1. Tema Değerlendirme Soruları)

(1, 2 ve 3. soruyu metinden hareketle cevaplayınız.)

1. Yazarı etkileyen olay nedir?
Cevap: Arkadaşının anlattığı olayda yaşlı adamın merdiven basamaklarını her çıkışınca şükretmesidir. 


2. “Yaşlı insanlar, hele okumuş yazmış kimseler, pek duygulu olurlar.” sözüne katılıyor musunuz? Neden?
Cevap: Bu söze katılıyorum. Çünkü yaşlı kişiler geçmişe eski gücüne özlem duyarlar.


3. Okuduğunuz metnin ana fikrini yazınız.
Cevap: Sağlığımızın, sahip olduklarımızın kıymeti, değeri, önemi ve bunlar için şükretmemiz gerektiği.


4. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde deyim cümlenin anlamına uygun kullanılmamıştır?
Cevap: Bu eşyaları atmaya bir türlü dilim varmıyor. 


7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 35 MEB Yayınları (1. Tema Değerlendirme Soruları)

5. Aşağıdaki çekimli fiillerin hangisinde zaman anlamı vardır?
Cevap: B) Boş vakitlerini güzel bir şekilde değerlendirmelisin.


6. Aşağıdaki çekimli fiillerin hangisinde dilek anlamı yoktur?
Cevap: B) Dün fuardan telefon aldı.


7. Aşağıdaki koyu harflerle yazılmış fiilleri belirttikleri anlam özelliklerine göre eşleştiriniz.
Cevap: 

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 35 MEB Yayınları (1. Tema Değerlendirme Soruları)


8. Aşağıdaki dizelerde bulunan söz sanatlarını belirleyerek boşluklara yazınız.
Cevap: 

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 35 MEB Yayınları (1. Tema Değerlendirme Soruları)1

+1
16
+1
11
+1
5
+1
3
+1
2
+1
4
+1
4

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Bu söz kesinlikle katılıyorum. Yaşlı insanlar iyi, kötü birçok şey yaşamış insanlardır. Bu yüzden yaşadıklarını hatırladıkça özlem duyarlar. Bizlerde ilerde yaşlandığımız zaman bu şekilde olacağız.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir