8. Sınıf Türkçe

5. Tema Sonu Değerlendirme Çalışmaları Cevapları (8. Sınıf Türkçe MEB)

5. Tema Sonu Değerlendirme Çalışmaları Cevapları (8. Sınıf Türkçe MEB) 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 8. sınıf öğrencilerinin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde 8. sınıf türkçe ders kitabı sayfa 174-175 cevapları konusunu paylaştık. 5. Tema Sonu Değerlendirme Çalışmaları içerisinde eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

5. Tema Sonu Değerlendirme Çalışmaları Cevapları (8. Sınıf Türkçe MEB)

8. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 174-175. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 5. Tema Sonu Değerlendirme Çalışmaları

8. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 174 MEB Yayınları (5. Tema Sonu Değerlendirme Çalışmaları)

1. Şair, hangi ruh hâliyle bu şiiri yazmıştır? Açıklayınız.
Cevap: Ölüm düşüncesi ile yazmıştır.

2. Şiirin ikinci bölümünden anladıklarınızı açıklayınız
Cevap: Zamanın insanı değiştirdiğinden bahsetmiştir.

3. Şiirin en çok hangi bölümünü beğendiniz? Niçin?
Cevap: Ben ikinci bölümünü çok beğendim. Çünkü kendini nasıl gördüğünden bahsetmektedir.

4. Şiirin ana duygusu nedir?
Cevap: Ölümün yakın olduğu.

5. “Otuz Beş Yaş” şiirine bir bölüm de siz ekleyiniz.
Cevap:

Ölümün kıyısındayız zamanın
Bir tarafta sen ve bir tarafta yalnızlık
Ölüm hafif geliyor bu gidişinde
Seni ölümün kıyısında sevdim ben.


8. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 175 MEB Yayınları (5. Tema Sonu Değerlendirme Çalışmaları)

6. “Vurmak” sözcüğü aşağıdaki cümlelerin hangisinde “Kriz, kitap dünyasını da vurdu.” anlamıyla kullanılmıştır?
Cevap: D) Avrupa’da yaşanan olaylar ekonomik hayatı vurdu

7. Aşağıdaki paragrafta düşünceyi geliştirme yollarından hangisi kullanılmıştır?
Cevap: C) Tanık Gösterme

8. Yukarıdaki tabloya göre aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
Cevap: D) Erkekler kadınlara göre hobiler ve oyunlara daha az zaman ayırmaktadırlar.

 9. Aşağıdaki cümlelerden hangisinin yüklemi nesnesine göre diğerlerinden farklıdır?
Cevap: B) Yaz tatilinde Marmaris’e gittik.

10. Yukarıdaki tabloda edilgen fiillerin bulunduğu kutuları çıkarırsak nasıl bir şekil oluşur?
Cevap: A)

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu