3. Sınıf Türkçe

7. Tema Değerlendirme Çalışması Cevapları (3. Sınıf Türkçe MEB)

7. Tema Değerlendirme Çalışması Cevapları (3. Sınıf Türkçe MEB) 2021-2022 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 3. sınıf öğrencilerinin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde 3. sınıf türkçe ders kitabı sayfa 232-233 cevapları konusunu paylaştık. 7. Tema Değerlendirme Çalışması konusu içerisinde eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

7. Tema Değerlendirme Çalışması Cevapları (3. Sınıf Türkçe MEB)

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 232-233. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 7. Tema Değerlendirme Çalışması

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 232 MEB Yayınları (7. Tema Değerlendirme Çalışması)

1-4. soruları metne göre cevaplayınız.

1) Oyunda çocuklar ne adı alırlar?
Cevap: Oyunda çocuklar meyve adı alırlar.


2) Oyun başlayınca ebe ne söyler?
Cevap: Oyun başlayınca ebe iki meyve ismi söyler.


3) Ebe ”Meyve sepeti” deyince çocuklar ne yapar?
Cevap: Çocukların hepsi yer değiştirmeye çalışır.


4) Oyunda ebelik başkasına nasıl geçer?
Cevap: Boşalan yeri kapar ve yerini kaptıran ebe olur.


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 233 MEB Yayınları (7. Tema Değerlendirme Çalışması)

5) Aşağıdaki cümlelerin hangisinde tırnak (“ ”) işareti yanlış kullanılmıştır?
Cevap: C) “Sen” de gel dedi.


6) 14 ( ) 30 ( ) da gelecek misin ( )
Yukarıdaki cümlede boşlukların içine hangi noktalama işaretleri kullanılmalıdır?

Cevap: B) ( . ) , ( ‘ ) , ( ? )


7) Verilen eş ve zıt anlamlı kelimeleri eşleştiriniz.
Cevap:
3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 233 MEB Yayınları (7. Tema Değerlendirme Çalışması)


8) Boşluklara uygun noktalama işaretlerini yazınız.
Cevap:

Ders zili çaldı (.) Hepimiz sessizce yerlerimize oturduk (.) Öğretmen sınıfa girdi (.) Şunları söyledi (:)

(-) Ödevlerinizi inceledim (,) verdiğim ödevleri en iyi Yusuf yapmış (.) En zor matematik problemlerini doğru olarak çözmüş (,) aferin sana Yusuf (.) Ayağa kalk bakalım (.)

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu