3. Sınıf Türkçe

2. Tema Değerlendirme Çalışması Cevapları (3. Sınıf Türkçe MEB)

2. Tema Değerlendirme Çalışması Cevapları (3. Sınıf Türkçe MEB) 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 3. sınıf öğrencilerinin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde 3. sınıf türkçe ders kitabı sayfa 72-73 cevapları konusunu paylaştık. Cevaplarla ilgili görüş ve önerilerinizi yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

2. Tema Değerlendirme Çalışması Cevapları (3. Sınıf Türkçe MEB)

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 72-73. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2. Tema Değerlendirme Çalışması

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 72 MEB Yayınları (2. Tem Değerlendirme Çalışması)

1-5. soruları metne uygun olarak cevaplayınız.

1) Atatürk yurt gezilerine çıktığında ne yaparmış?
Cevap: Mutlaka bir okula uğrayarak öğretmen ve öğrencilerle konuşurmuş.


2) Atatürk hangi okula uğramış?
Cevap: Bir köy okuluna uğramış.


3) Atatürk sınıfa girince öğretmen ne yapmış?
Cevap: Kürsüsünü Atatürk’e bırakmak istemiş.


4) Öğretmenin bu davranışı üzerine Atatürk neler söylemiş?
Cevap: “Hayır, yerinize oturunuz ve dersinize devam ediniz” demiş.


5) Bu anıdan nasıl bir sonuç çıkarıyorsunuz?
Cevap: Bu anıdan Atatürk’ün ilme ve öğretmene saygı duyduğunu ve değer verdiğini çıkarıyorum.


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 73 MEB Yayınları (2. Tem Değerlendirme Çalışması)

6) “Babam yarın gece gelecek.” cümlesindeki “gece” sözcüğünün zıt anlamlısı aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: B) gündüz


7) Aşağıdaki kelime çiftlerinden hangisi zıt anlamlıdır?
Cevap: A) ileri – geri


8) Cümlelerden doğru olanların başına (D), yanlış olanların başına (Y) harfi yazınız.
Cevap:

(Y) Eş görevli kelimeleri ayırmak için nokta kullanılır. 

(D) Korku, heyecan, özlem gibi duyguları belirten cümlelerin sonuna ünlem işareti konur.

(Y) “Atatürk nerede doğmuştur” cümlesinin sonuna nokta konur.

(D) Hitap kelimelerinden sonra virgül kullanılır.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu