5. Sınıf Türkçe

7. Tema Değerlendirme Soruları Cevapları (5. Sınıf Türkçe Anıttepe)

7. Tema Değerlendirme Soruları Cevapları (5. Sınıf Türkçe Anıttepe) 2021-2022 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 5. sınıf öğrencileri için en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde 5. sınıf türkçe ders kitabı sayfa 216-217-218-219 cevapları konusunu paylaştık. 7. Tema Değerlendirme Soruları içerisinde eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

7. Tema Değerlendirme Soruları Cevapları (5. Sınıf Türkçe Anıttepe)

5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 216-217-218-219. Sayfa Cevapları Anıttepe Yayıncılık 7. Tema Değerlendirme Soruları

5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 216 Anıttepe Yayınları (7. Tema Değerlendirme Soruları)

A. 1, 2, 3, 4 ve 5. soruları yukarıdaki metne göre cevaplayınız.

1. Çiftçinin başı oğullarıyla niçin derttedir?
Cevap: Oğulları birbirleriyle hiç geçinemediğinden ve durmadan çekiştiklerinden dertteymiş.


2. Çiftçi, oğullarını kötü huylarından vazgeçirebilmek için ne yapmıştır?
Cevap: Oğullarını yanına çağırmış, bir kaç çubuk alarak hepsini bir demet yapıp bağlamış. Oğullarından da bu demeti kırmasını istemiş. Çocuklar kıramayınca çubukları demetlerinden ayırarak her birine birer tane verip kırmalarını istemiş.


3. Yukarıdaki metnin konusu ve ana fikri nedir?
Cevap:

Metnin konusu : Birlik ve beraberlik.
Metnin ana fikri
: Birlik ve beraberlik içinde her şeyi aşabileceğimiz.


4. Bu metni bir atasözüyle tamamlayınız. Atasözünün metnin anlamına katkısını açıklayınız.
Cevap: Atasözü metindeki birlik ve beraberliğin her zorluğun üstesinden geleceği anlamını desteklemektedir.

Nerede birlik orada dirlik.


5. Çiftçinin yerinde siz olsaydınız çocuklarınızı bu kötü huydan vazgeçirmek için ne yapardınız? Açıklayınız.
Cevap: Çiftçinin yerinde olsaydım, varsa etrafımda kendileri gibi didişip tek kalmış insanları örnek gösterir, didişmelerinin onlara neler kaybettireceğini anlatırdım.


B. Aşağıdaki cümlelerden doğru olanların başına “D”, yanlış olanların başına ”Y” yazınız.
Cevap:

(D) “ Yemyeşil ve tertemiz bir doğaya merhaba demek ne güzel.” cümlesi kişisel görüş bildirir.

(Y) “Şehrin ışıkları tek tek sönmeye başladı.” cümlesinde ünlü düşmesine uğramış kelime yoktur.

(Y) “Dağcıların uğrak yeri olan bu dağlara 2. gelişimizdi.” cümlesinde yazım yanlışı vardır.

(D) “Sokakta bu saatlerde ses seda olmazdı.” cümlesinde ikileme eş anlamlı kelimelerden oluşmuştur.


5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 217 Anıttepe Yayınları (7. Tema Değerlendirme Soruları)

C. Aşağıda verilen cümlelerdeki boşlukları doldurunuz.
Cevap:

• “Onun söylediklerine güvenim tamdır.” cümlesinde “güven” kelimesi yerine __itimat__ kelimesini kullanabiliriz.

• “Sıra arkadaşım arka sokağımızdaki 32 numaralı apartmanın 3. katında oturuyor.” cümlesindeki sayıların yazımı __doğru__ dur.

• “Üç arkadaş köyümüzün yakınlarındaki mağaraya gidecek ve köylünün anlattığı efsanenin gerçekliğini kendimiz de deneyecektik.” cümlesinin alındığı yazının türü __öykü__ .


Ç. 1, 2, 3 ve 4. soruları paragrafa göre cevaplayınız.

1. Yukarıdaki paragrafa göre yazar iletişimi nasıl tanımlamaktadır?
Cevap: B) Paylaşmak ve ortaklık kurmak


2. Yukarıdaki paragrafta aşağıdakilerin hangisine değinilmemiştir?
Cevap: D) Yanlış olan şeylerin konuşulmasının anlamsız olduğuna


3. Yukarıdaki paragrafta yazarın okuyucuya iletmek istediği ileti aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: A) Toplumların ilerlemesinde iletişim oldukça önemlidir.


5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 218 Anıttepe Yayınları (7. Tema Değerlendirme Soruları)

4. Paragrafta geçen “birey” kelimesi yerine aşağıdaki kelimelerden hangisi kullanılabilir?
Cevap: C) kişi


5. Aşağıdaki cümlelerde geçen ikilemelerden hangisi zıt anlamlı kelimelerden oluşmuştur?
Cevap: A) Bu işten az çok ben de anlarım.


6. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde sayıların yazımıyla ilgili yanlışlık yapılmıştır?
Cevap: A) Sabaha kadar 3’erli gruplar hâlinde yürüdük .


7. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde ünlü düşmesine uğramış bir kelime vardır?
Cevap: D) Heyecandan karnıma ağrılar girmişti.


8. Aşağıdakilerin hangisinde virgülün kullanımı yanlıştır?
Cevap: C) Dostluğun, huzurunu hiçbir yerde bulamazsın.

+1
5
+1
4
+1
1
+1
1
+1
1
+1
1
+1
1

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu