4. Sınıf Türkçe

Aziz Sancar Metni Cevapları (4. Sınıf Türkçe Özgün)

Aziz Sancar Metni Etkinlik Cevapları (4. Sınıf Türkçe)” 2021-2022 Türkçe Ders Kitabı Cevapları Özgün Yayınları (Aziz Sancar Metni) konusu içerisinde ortaokula geçmek üzere olan 4. Sınıf öğrencilerimizin ihtiyaç duyabilecekleri konular arasında bulunan 4. sınıf türkçe ders kitabı 111-112-113-114-115 cevapları konusunu paylaştık. Eksik veya hatalı olabileceğini düşündüğünüz kısım veya kısımları bizlere Yorumlar bölümünden yazarak bildirebilirsiniz.

Aziz-Sancar-Metni-Cevapları-(4.-Sınıf-Türkçe)

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 111-112-113-114-115. Sayfa Cevapları Özgün Yayınları Aziz Sancar Metni

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 111 Özgün Yayınları (Aziz Sancar Metni)

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

Ülkemizi yurt dışında temsil eden bir bilim insanı hakkında yaptığınız araştırmadan elde ettiğiniz bilgileri sınıf arkadaşlarınıza anlatınız.
Cevap: Yıllar öncesinde Türkiye’deki eğitimlerini tamamlayıp cebinde 350$ ile lisansüstü eğitimlerini tamamlamak için gittiği Japonya’da ilk yüz tanıma şirketini kuran Doç. Dr. Sadi Vural, günümüzde bu teknolojiyi dünyanın bir çok ülkesine pazarlıyor.


1. ETKİNLİK

Dinlediğiniz metinde sizi en çok etkileyen bölümü sınıf arkadaşlarınızla paylaşınız.
Cevap: Metinde beni en etkileyen bölüm Aziz Sancar’ın babasının daima arkalarında durarak okumalarını öğüt vermesi, ben okuyamadım siz okuyun demesi.

2. ETKİNLİK

Metinle ilgili aşağıdaki soruları sözlü olarak cevaplayınız.

1. Aziz Sancar’ın çocukluğu ile ilgili neler düşünüyorsunuz? Metinden örnekler vererek açıklayınız.
Cevap: Aziz Sancar sıradan bir çocukluk geçirmiştir. Ailesinin işlerine küçük yaşlarda yardım ediyormuş.

2. Aziz Sancar neden Ankara’ya ağabeyinin yanına gitmiş?
Cevap: Aziz Sancar’ın abisi Kenan Bey, Aziz Sancar’ın eğitime olan ilgisini fark edince onu Ankara’ya yanına getirtmiş.

3. Aziz Sancar’ın en büyük ideali neymiş?
Cevap: En büyük ideali çok çalışarak yurduna ve milletine büyük hizmetler vermekmiş.

4. Metne göre Aziz Sancar’ın en belirgin karakteristik özelliği nedir?
Cevap: Aziz Sancar2ın en belirgin özelliği çalışkan hırslı bir idealist olmasıdır.

5. Aziz Sancar hangi büyük ödülü kazanmıştır?
Cevap: Aziz Sancar büyük  Nobel Kimya Ödülü’nü almıştır.

6. Aziz Sancar’ı diğer bilim adamlarından farklı kılan ve milletçe onu bu kadar sevmemizi sağlayan unsurlar nelerdir?
Cevap: Aziz Sancar’ı diğer bilim adamlarından ayıran en büyük fark daima yurduna ve milletine yararlı olma amacıyla çalışması ve Türk zekasını tüm dünya çapında duyurması.

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 112 Özgün Yayınları (Aziz Sancar Metni)

3. ETKİNLİK

Metnin konusunu ve ana düşüncesini aşağıya yazınız.

Metnin konusu: Aziz Sancar’ın hayatı.

Metnin ana düşüncesi: Başarılı olmanın temel şartları istekli ve çok çalışmak  olduğudur.


4. ETKİNLİK

a. Aziz Sancar’ın tıp alanındaki çalışmalarını metinden yola çıkarak aşağıya yazınız.
Cevap
: Aziz Sancar tıp alanında bilimsel buluşları pek çok hastalığın tedavisinde kullanılıyormuş.

b. Metinden yola çıkarak Aziz Sancar’ın hangi özelliğini kendinize örnek aldığınızı açıklayan kısa bir metin yazınız.
Cevap
: Aziz Sancar’ın ideallerinin olması, daima çok çalışması, her fırsatta Türk oluşu ile övünmesi ve Atatürk’ü ilham alması gibi özelliklerini örnek aldım.

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 113 Özgün Yayınları (Aziz Sancar Metni)

a. Kendinizi Aziz Sancar’ın yerine koyunuz. Bilim alanında en önemli ödüllerden biri olan Nobel Ödülü’nü almışsınız. Ödül töreninde nasıl bir konuşma yapardınız? Aşağıya kısaca yazınız.
Cevap
: ” Sevgili misafirler. Bu ödül benim için çok kıymetli çünkü bu ödüle baktıkça bu yolda verdiğim çabalar, babamın nasihatları ve Türk oluşumun gururunu yaşıyorum. Bu ödül benim değil Türk milletinin başarısıdır. Amacım ne koşulda olursa olsun yurdum ve milletim için çalışmaktır.


6. ETKİNLİK

Aşağıdaki sonuçların nedenini belirten cümleler yazınız.

Sonuç: Aziz Sancar dünya çapında bir bilim insanı olmuştu.
Neden: Hastalıkları iyileştirme alanında büyük çalışmalar yapmıştır.

Sonuç: Bu idealist düşünce üzerine kurduğu vakıf, Amerika Birleşik Devletleri’nde okuyan Türk öğrencilere yardım edecekti.
Neden: Başka Türk öğrencilerinde kendisi gibi sıkıntılar için boğuşmasını istemiyordu.

Sonuç: 1963 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesine başladı.
Neden: İnsanlığa yardım edebilmek adına doktor olmaya karar vermişti.

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 114 Özgün Yayınları (Aziz Sancar Metni)

7. ETKİNLİK

Metinde geçen aşağıdaki cümleler hakkında arkadaşlarınızla tartışınız. Vatanı ve milleti için çok çalışmak neden önemlidir, açıklayınız.
Cevap:
Çünkü Vatan insanın evi milleti de ailesidir. Her birimizin başarısı tüm Türk milletinin başarısıdır. 


8. ETKİNLİK

Aşağıdaki görsellerden yararlanarak bulmacayı çözünüz.
Cevap:

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 114 Özgün Yayınları (Aziz Sancar Metni)

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 115 Özgün Yayınları (Aziz Sancar Metni)

9. ETKİNLİK

a. Sizce Aziz Sancar’ın Nobel Ödülü’nü aldığı 2015 yılından sonra hangi gelişmeler yaşanmış olabilir? Aşağıya tahminlerinizi içeren bir paragraf yazınız.
Cevap: 
Aziz Sancar Nobel Kimya Ödülü’nü aldıktan sonra tüm dünya Türk milletinin başarısını konuşmuştur. Her kanalda gazetelerde dergilerde Aziz Sancar’ın yaşamı, başarıları ile ilgili haberlerle dolmuştur. Tıp okuyan gençler onu örnek alarak sıkı takipçileri olmuştur. Hastalıklar üzerinde yaptığı çalışmaları dünya genelinde daha da geliştirilerek uygulanmaya başlanmıştır.


c. Yazdığınız paragrafın içeriğine uygun bir başlık belirleyiniz. Aşağıya paragrafı destekleyen bir resim çiziniz.
Cevap:
Aziz Sancar’ın Yolundan

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 115 Özgün Yayınları (Aziz Sancar Metni)


“Aziz Sancar Metni Etkinlik Cevapları (4. Sınıf Türkçe)”

“Aziz Sancar Metni Etkinlik Cevapları (4. Sınıf Türkçe)” 2021-2022 Türkçe Ders Kitabı Cevapları Özgün Yayınları (Aziz Sancar Metni) konusu içerisinde 4. Sınıf öğrencilerimiz için çok önemli sayılabilecek 4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa Cevaplarını paylaştık. Ortaokula geçmek üzere olan öğrencilerimizin branş derslerde zorlanmaması için ilkokul temellerinde hata olmaması gerekir. Bu nedenle sitemizde bulunan ders kitabı cevaplarını dikkatlice incelemenizi tavsiye ederiz. Hatalarınızı yapmış olduğumuz konulardan görerek düzeltebilir ve başarıyı elde edebilirsiniz.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu