4. Sınıf Türkçe

Şiir Şiir Türkiye Metni Cevapları (4. Sınıf Türkçe MEB)

Şiir Şiir Türkiye Metni Cevapları (4. Sınıf Türkçe MEB) 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 4. sınıf öğrencilerine özel olarak hazırladığımız ve içerisinde 4. sınıf türkçe ders kitabı sayfa 190-191-192-193 cevapları konusunu paylaşmış bulunuyoruz. Cevaplarla ilgili görüş ve önerilerinizi bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

Şiir Şiir Türkiye Metni Cevapları

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 190-191-192-193. Sayfa Cevapları MEB Yayınları Şiir Şiir Türkiye

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 190 MEB Yayınları (Şiir Şiir Türkiye)

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

1. Bir yeri gezerek görerek tanıyıp öğrenmek ile kitaplardan öğrenmek arasında fark nedir?
Cevap: Bir yeri gezerek görerek tanımak insanın aklında daha kalıcı olur, kitaplardan öğrenerek sadece hayal edebiliriz ve akılda o kadar kalıcı olmaz.

2. Yaşadığınız yerin tarihi ve doğal güzellikleri hakkında neler biliyorsunuz?
Cevap: Yaşadığım yer tarihi ve doğal güzellikler yönünden zengin bir yerdir. Tarihi ile dikkat çeken bir yerdir. Birçok göl, tarihi yerler vardır ve turistik bir yerdir.


1. ETKİNLİK

Görsellerden hareketle izleyeceğiniz filmin konusunu tahmin ediniz.
Cevap: Türkiye’nin doğal güzellikleri ve tarihi filmin konusu olabilir.


2. ETKİNLİK

Filmi izlerken hoşunuza giden cümleleri not alınız.
Cevap: Benim boylu boyunca memleketim var. İnsan yaşadığı yerin toprağına benzer.

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 191 MEB Yayınları (Şiir Şiir Türkiye)

3. ETKİNLİK

a. Film kimler için hazırlanmıştır?
Cevap: Ülkemizin insanları için hazırlanmıştır.

b. Film hangi amaçla hazırlanmıştır?
Cevap: Ülkemizini ne kadar güzel bir yer olduğunu anlamamız için hazırlanmıştır.


4. ETKİNLİK

Filmin içeriğine uygun farklı başlıklar belirleyiniz.
Cevap: Güzelim Türkiye’m


5. ETKİNLİK

Kelimelerin anlamlarını tahmin edip tahminlerinizin doğruluğunu sözlükten kontrol ediniz. Kelimelerle birer cümle kurunuz. Kelimeleri sözlük defterinize ekleyiniz.
Cevap:

türkü
Tahminim: Halk şarkısı
Sözlük Anlamı: Halk ezgileriyle bestelenmiş manzume.

memleket
Tahminim: İnsanın doğduğu, büyüdüğü yer.
Sözlük Anlamı: Bir kimsenin doğup, büyüdüğü yer.

yayla
Tahminim: Denizden yüksek yerlerde yazlık yerler.
Sözlük Anlamı: Yüksek yeryüzü parçası.

şafak
Tahminim: Askerliğin kaç gün kaldığını belirtmek için söylenen kelime.
Sözlük Anlamı: Güneş doğmadan önce beliren aydınlık.

zılgıt
Tahminim: Korkutma
Sözlük Anlamı: Gözdağı

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 192 MEB Yayınları (Şiir Şiir Türkiye)

6. ETKİNLİK

Soruları filme göre cevaplayınız.

1. Şair, şiirinde vatanına nasıl hitap ediyor?
Cevap: Şair, şiirinde vatanına övgülerle hitap ediyor.

2. Şair, şiirinde vatanı neye benzetmiştir?
Cevap: Kısrak başına benzetmiştir.

3. Şair, “Benim yüreğimde boylu boyunca memleketim var.” sözüyle ne demek istemiştir?
Cevap: Şair memleketine olan sevgisini söylemiştir.

4. Filmde hangi gelenek ve göreneklerimiz tanıtılmaktadır?
Cevap: Düğünlerimiz, zılgıt, ezanlarımız, ateşten atlama gibi gelenek ve göreneklerimiz tanıtılmaktadır.

5. Filmde hangi ata sporumuz tanıtılmıştır?
Cevap: Ata sporumuz olan cirit tanıtılmıştır.

6. Filmde hangi şehirler geçiyor?
Cevap: Karadeniz, güneydoğu Anadolu bölgesinden, Akdeniz bölgesinden şehirler ve İstanbul geçiyor.


7. ETKİNLİK

Filmin konusunu ve ana fikrini belirleyiniz.
Cevap: 

Konu: Memleketimizin tarihi ve doğal güzellikleri filmin konusudur.
Ana Fikir: Memleketimizin değerini bilmeliyiz.


8. ETKİNLİK

Filmle ilgili görüşlerinizi ifade ediniz.
Cevap: Filmde memleketimiz çok güzel bir şekilde anlatılmıştır.


9. ETKİNLİK

Filmde görüntüler ve şiir birbiriyle tutarlı mı?
Cevap: Filmde görüntüler ve şiirle birbiriyle tutarlıdır.

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 193 MEB Yayınları (Şiir Şiir Türkiye)

11. ETKİNLİK

Cümlelerde koyu yazılı kelimelerin Türkçe karşılıklarını yazınız.
Cevap: 

Bay bay: Görüşürüz anlamında kullanılan bir sözcüktür.
Mersi: Teşekkür anlamında kullanılan bir sözcüktür.


GELECEK DERSE HAZIRLIK

Prospektüs nedir? Bilgi edininiz.
Cevap: Tanıtmalık anlamına gelir. İlaç kutularının içindeki tanıtım kağıdıdır.

+1
2
+1
5
+1
6
+1
1
+1
1
+1
0
+1
1

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu