7. Sınıf Türkçe

Dünya Kadar Plastik Metni Cevapları (7. Sınıf Türkçe ÖZGÜN)

Dünya Kadar Plastik Metni Cevapları (7. Sınıf Türkçe ÖZGÜN) 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 7. sınıf öğrencilerinin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde 7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 153-154-155-156-157 Cevapları konusunu paylaştık. Cevaplarla ilgili görüş ve önerilerinizi yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

Dünya Kadar Plastik Metni Cevapları (7. Sınıf Türkçe ÖZGÜN)

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 153-154-155-156-157. Sayfa Cevapları ÖZGÜN Yayınları Dünya Kadar Plastik

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 153 ÖZGÜN Yayınları (Dünya Kadar Plastik Metni)

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

1. Çevreyi korumak için neler yapılması gerektiği hakkında arkadaşlarınızla konuşunuz.
Cevap: Çevreyi korumak için çevre kirliliğini durdurmalıyız. Çevremizi kirleten insanları uyarmalı yapamıyorsak büyüklerimize veya polise haber vermeliyiz.


DÜNYA KADAR PLASTİK

1. ETKİNLİK

Metinde geçen aşağıdaki sözcüklerin anlamını önce tahmin ediniz. Sonra bu sözcüklerin anlamını sözlükten bulup yazınız. Tahminleriniz ile sözlük anlamlarını karşılaştırıp bu sözcükleri birer cümlede kullanınız.

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 153 ÖZGÜN Yayınları (Dünya Kadar Plastik Metni)


7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 154 ÖZGÜN Yayınları (Dünya Kadar Plastik Metni)

2. ETKİNLİK

Aşağıdaki soruları metne göre yanıtlayınız.


1. İşlenmiş petrol, hangi ürünlerin üretiminde kullanılırmış?
Cevap: İşlenmiş petrol kalem üretiminde, bilgisayar üretiminde ve plastik şişelerin üretiminde kullanılmıştır.

2. Plastik neden çevreci bir malzeme değilmiş?
Cevap: Plastik maddeler biyolojik olarak toprakta, doğada çözünemiyor.

3. Dünya üzerinde her gün çıkan plastik çöp miktarı ne kadarmış?
Cevap: Dünya üzerinde her gün çıkan plastik çöp miktarı ortalama sekiz milyon tondur.

4. Plastiklerin yolculuğu nerede başlar, nasıl sonlanırmış?
Cevap: Plastiklerin üretimi petrolün üretimi ile başlıyor ve en sonunda bize tekrar gelir.

5. Çöp adalar nasıl oluşurmuş?
Cevap: Plastik çöpler biyolojik olarak çözünemediği için bu atıklar belirli bölgelere götürüp yığılır. Bu yığılmalar belli bir süre sonra bölgede tepeler, dağlar ve adalar oluşmasına neden olurmuş.

6. Plastik çöplerin, okyanusları kirletme dışında ne gibi zararları varmış?
Cevap: Plastik çöpler denize ve okyanuslara karışarak yüzen çöp adalar oluşmasını bunun sonucunda denizin ve deniz canlılarının kirlenmesine, zehirlenmesine sebep olur.


3. ETKİNLİK

Metnin konusunu ve ana fikrini aşağıya yazınız.
Cevap:

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 154 ÖZGÜN Yayınları (Dünya Kadar Plastik Metni)


4. ETKİNLİK

Metinle ilgili görüşlerinizi sebepleriyle birlikte aşağıya yazınız.
Cevap
: Ben metnin günümüzün en önemli sorunlarını tarafsız ve objektif şekilde ele almasını çok beğendim. Plastikler dünyamız için çok ciddi bir sorun. İnsanlar bu konuda bilinçsiz davranması çok can sıkıcı bir durum.

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 155 ÖZGÜN Yayınları (Dünya Kadar Plastik Metni)

5. ETKİNLİK

Metinde geçen aşağıdaki cümleleri okuyunuz. Cümlelerdeki geçiş ve bağlantı ifadelerinin altını örnekteki gibi çiziniz.
Cevap:

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 155 ÖZGÜN Yayınları (Dünya Kadar Plastik Metni)


6. ETKİNLİK

Aşağıdaki cümlelerde geçen altı çizili fiillerin yapısını karşılarına yazınız.
Cevap:

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 155 ÖZGÜN Yayınları (Dünya Kadar Plastik Metni)


7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 156 ÖZGÜN Yayınları (Dünya Kadar Plastik Metni)

7. ETKİNLİK

Aşağıdaki cümlelerde geçen birleşik fiillerin altını çiziniz. Bu birleşik fiillerin hangi yolla oluştuğunu tablonun uygun bölümüne örnekteki gibi yazınız.
Cevap:

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 156 ÖZGÜN Yayınları (Dünya Kadar Plastik Metni)

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 156 ÖZGÜN Yayınları (Dünya Kadar Plastik Metni)

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 157 ÖZGÜN Yayınları (Dünya Kadar Plastik Metni)

8. ETKİNLİK

a. “Atıkların doğaya verdikleri zararlar” ile ilgili bir araştırma yapınız. Araştırmanızdan edindiğiniz bilgilere göre bilgilendirici bir yazı yazınız. Yazınızı, oluşturacağınız yazı taslağına göre düzenleyiniz. Yazınızda açıklayıcı ve tartışmacı anlatım biçimlerini kullanmaya, medya kaynaklarından görüşlerinizi destekleyecek kanıtlar sunmaya dikkat ediniz.
Cevap:

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 157 ÖZGÜN Yayınları (Dünya Kadar Plastik Metni)


b. Oluşturduğunuz taslaktan hareketle yazınızı yazınız.
Cevap
: Atıklar günümüzde insanlık için küresel ısınma kadar önemli evrensel bir problemdir. İnsanlar her geçen gün milyonlarca ton atık üreterek bunların büyük kısmını geri gönüştürmeden doğaya bırakıyor. Doğada her geçen gün büyüyen çöp dağları, çöp tepeleri ve çöp adalar oluşmaktadır. Bu durum insanlığın geleceğini tehdit ettiği için bir an önce çözüm bulunmalıdır.

İnsanlık ürettiği atıkları geri dönüştürmesini öğrenmeli ve çevresini kirletmemeye özen göstermelidir. İnsanlar bu konuda bilinçlendirilmeli ve bireysel anlamda neler yapılabileceği insanlara anlatılmalıdır.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu