6. Sınıf Türkçe

3. Tema Sonu Değerlendirme Çalışmaları Cevapları (6. Sınıf Türkçe MEB)

3. Tema Sonu Değerlendirme Çalışmaları Cevapları (6. Sınıf Türkçe), “Türkçe Ders Kitabı Cevapları MEB Yayınları (3. Tema Sonu Değerlendirme Çalışmaları)” konusunda 6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 104 ve 105’deki Ders Kitabı Cevaplarını paylaştık. Eksik yada hatalı kısımları bizlere Yorumlar bölümünden yazarak bildirebilirsiniz. 6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 104-105 Cevapları konusunda 3. Tema Değerlendirme Çalışmaları’nın cevaplarını paylaştık.

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 104-105. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 3. Tema Sonu Değerlendirme Çalışmaları

3.-Tema-Sonu-Değerlendirme-Çalışmaları-Cevapları-(6.-Sınıf-Türkçe)

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 104 MEB Yayınları (3. Tema Sonu Değerlendirme Çalışmaları)

1-7. soruları okuduğunuz metne göre cevaplayınız.

1. Okuduğunuz metinde “çıkarılabilir ortam” olarak tanımlanan araçların ortak özelliği nedir? Yazarak açıklayınız.
Cevap: Her ortamda kullanılabilmesi, her bilgisayarda rahatlıkla kullanılabilir olması.


2. Çıkarılabilir ortamlar, bilgisayarlarda hangi nedenle ve amaçla kullanılmaktadır? Aşağıya yazınız.
Cevap: Bilgisayar ortamında internet olmadan da kullanılabilmesi, oyun ve müzik dinlemek


3. Çıkarılabilir ortamlarda satın alınan ürünlerin dezavantajları nelerdir? Maddeler hâlinde yazınız.
Cevap:

* …Fiziksel bir maliyeti olması………………………….

* …Zaman kaybettirmesi………………………………….

* …Fiziksel bir maliyet olmasından dolayı 2 katı fiyat çıkması.

* …Ürünlere her yerden ulaşılamaması…………….


4. Dijital içeriklerin günümüzdeki kullanım biçimi hakkında bilgi veriniz.
Cevap: Kullanımı hızlı ve kolay olan dijital içerikler teknolojinin gelişmesiyle daha da ön plana çıkmıştır. İster mesajlaşma, ister oyun oynamak, isterseniz de çeşitli bilgiler hakkında kolaylıkla öğrenebileceğiniz bir ortamdır. Yeter ki amacına uygun ve sağlıklı bir kullanımla kullanmak dileğiyle..

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 105 MEB Yayınları (3. Tema Sonu Değerlendirme Çalışmaları)

5. Dijital içeriklerin internet ortamındaki paylaşımı ne tür sorunlara yol açabilir? Düşüncelerinizi yazınız.
Cevap: Güvenlik ihlali ve siber güç


6. Bu metnin anlam bütünlüğünden yola çıkarak metnin sonuna, en az beş cümlelik bir paragraf da siz ekleyiniz.
Cevap: Aynı zamanda bunları yaparken dikkat etmemiz gereken en önemli şey güvenliktir. İndirmek istediğimiz içeriği herhangi bir sayfadan değil daha güvenilir sayfalardan yapmalıyız. İçeriklerin temiz ve güvenilir olduğuna dikkat etmeliyiz. Karşımıza çıkacak her içeriğe bakmamalıyız. Bunlara dikkat ettiğimiz sürece dijital içerikler kullanılabilir.


7. Okuduğunuz metnin ana düşüncesini yazınız.
Cevap: Teknolojinin gelişimi ve kullanımı

8. Aşağıdaki metni okuyunuz. Metinle ilgili verilen yargılardan metne göre doğru olanların başına “D”, yanlış olanların başına “Y” yazınız.
Cevap:

(…Y…) Teknoloji, hayatımıza faydadan çok zarar getirmektedir.

(…D…) Teknolojik gelişmeler, doğayı olumsuz etkileyebilmektedir.

(…D…) Doğanın korunması için bilinçlenme gerekmektedir.

(…D…) Teknolojiyi geliştirirken bir yandan da doğaya karşı duyarlılık geliştirilmelidir.


9. Aşağıdakilerin hangisinde adın yerini tutan bir sözcük kullanılmamıştır?
Cevap: A

10. Aşağıdaki cümlelerden hangisinde soru anlamı bir zamirle sağlanmıştır?
Cevap: D

3. Tema Sonu Değerlendirme Çalışmaları Cevapları (6. Sınıf Türkçe)

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu