6. Sınıf Türkçe

6. Tema Sonu Değerlendirme Cevapları (6. Sınıf Türkçe MEB)

6. Tema Sonu Değerlendirme Cevapları (6. Sınıf Türkçe MEB) 2021-2022 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 6. sınıf öğrencilerimizin en çok ihtiyaç duyabileceği konulardan 6. sınıf türkçe ders kitabı sayfa 200-201 cevapları konusunu paylaştık. Eksik, hatalı veya görüş bildirmek istediğiniz kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

6. Tema Sonu Değerlendirme Cevapları (6. Sınıf Türkçe MEB)

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 200-201. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 6. Tema Sonu Değerlendirme

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 200 MEB Yayınları (6. Tema Sonu Değerlendirme)

1. Bu metindeki bilgilere dayanarak Hatice Teyze’nin halı dokumaya kaç yaşında başladığı söylenebilir?
Cevap: Hatice Teyze’nin 15 yaşında halı dokumaya başladığı söylenebilir.

2. Bir halının aşağıda verilen oluşma aşamalarını metne göre sıraya koyunuz. Sıralamanızı yaptıktan sonra oluşan paragrafı aşağıya yazınız. Paragrafınızı yazarken “önce, sonra, bunun ardından, ilk olarak, hemen arkasından” gibi ifadeler kullanınız.
Cevap: Koyunların yünleri kesilir, koyunlardan kesilen bu yünler sıcak suyla yıkanır. Yünlerin kirli suyunu gidermek için durulama yapılır. Yünlerin içi temizlenir. İçi temizlenen yünler taranmak için makineye verilir. Yünler kök boyayla renklendirilir. Boyanan ipler dokuma makinesine gerilir. Halının motifi belirlenir. Halı dokunmaya başlanır.

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 201 MEB Yayınları (6. Tema Sonu Değerlendirme)

3. Bu parçada Milas halılarının hangi özelliğine vurgu yapılmıştır? Aşağıya yazınız.
Cevap: Bu parçada Milas halılarının doğal boyayla yapılıyor olunmasına vurgu yapılmıştır.

4. Okuduğunuz metinde geçen “Ev işlerinden arta kalan zamanını halı dokuyarak değerlendirdiğini söylese de alçakgönüllülükle, attığı her ilmek ve ellerindeki hızı hayranlıkla izliyorum.” cümlesinden ne anladığınızı aşağıya yazınız.
Cevap: Hatice teyze bu sözleriyle aslında bu işte çok iyi olmadığını ve boş zamanlarını bununla değerlendirdiğini söylemiş fakat yazar onun bu işi çok iyi yaptığını söylemiştir.

5. Bu metinden hareketle aşağıdaki yargılardan hangisine ulaşılamaz?
Cevap: B) Fabrikalarda dokunan halılar Milas Salı Pazarı’nda satılmaktadır.

6. Milas halıları pazarlayan bir tüccar olduğunuzu düşünerek aşağıdaki yönergeleri uygulayınız.
A) Pazarlayacağınız halılarda hangi motiflerin olmasını isterdiniz? Gerekçeleriyle yazınız.
Cevap: Kartal motifi kullanmak isterdim çünkü gücü temsil eder.

B) “Müşterileriniz sizin halılarınızı niçin tercih etmeliler?” sorusundan yola çıkarak halılarınızı pazarlamak için bir reklam metni tasarlayıp yazınız. Halılarınız için bir marka ismi oluşturmayı unutmayınız.
Cevap: Hem güzel hem özel. Kartal halıyla sizlerde hem güzelleşin hem özelleşin.

7. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde altı çizili kelime basit yapılıdır?
Cevap: B) Köpekler çöp kutusunun çevresinde toplandı.

8.Yukarıdaki numaralandırılmış cümlelerle bir paragraf oluşturulduğunda doğru sıralama aşağıdakilerden hangisi olur?
Cevap: B) III – IV – I – V – II

9. Aşağıdakilerin hangisinde altı çizili kelime, isim durum eklerinden birini almamıştır?
Cevap: D) İzleyeceğimiz film biraz sonra başlayacak.


6. Tema Sonu Değerlendirme Cevapları (6. Sınıf Türkçe MEB) 2021-2022 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
2
+1
1

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu