6. Sınıf Türkçe

8. Tema Sonu Değerlendirme Cevapları (6. Sınıf Türkçe MEB)

8. Tema Sonu Değerlendirme Cevapları (6. Sınıf Türkçe MEB) 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 6. sınıf öğrencilerinin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde 6. sınıf türkçe ders kitabı sayfa 272-273. sayfa cevapları konusunu paylaştık. Ünite Değerlendirme Soruları ile ilgili çalışmalar hakkında görüş ve önerilerinizi yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

8. Tema Sonu Değerlendirme Cevapları (6. Sınıf Türkçe MEB)

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 272-273. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 8. Tema Sonu Değerlendirme

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 272 MEB Yayınları (8. Tema Sonu Değerlendirme)

1-6. soruları yukarıdaki metne göre cevaplayınız.

1. Aşağıdaki ifadeleri metinde anlatılanlardan yola çıkarak tamamlayınız. 
Cevap:

Saygı ………uyulması gereken bir kural…… değildir.
Saygı ………hissedilen bir duygu………. gibidir. Çünkü …………hisler ile davranışa yansıyan bir duygudur……….


2. Bu metne göre, saygının günlük yaşantınıza etkileri neler olabilir? Örnekler vererek yazınız. 
Cevap: Saygı daha sağlıklı ilişkiler kurmamızı ve empati duygumuzun gelişmesini sağlar. Çünkü saygı vermeyen saygı göremez. Büyük küçük fark etmeksizin empati duygusu ile saygı gösterildiğinde saygıda görürüz.


3. Empati kurmak ile saygı duymak arasındaki ilişkiyi günlük hayatınızdan örnekler vererek yazınız. 
Cevap: Empati bir konu için kendimizi başkasının yerine koymak iken saygı empati ile gelişen bir duygudur. Ne kadar empati kurabilirsek o kadar saygı gösterebiliriz.


6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 273 MEB Yayınları (8. Tema Sonu Değerlendirme)

4. “Yalnızca ‘ben’ demek, sevgiyi olduğu kadar saygıyı da zedeler.” cümlesinin sizde uyandırdığı duygu ve düşünceleri yazınız. 
Cevap: Bencil olmak insanlarla ilişkilerimizde sevgiyi ve saygıyı zedelediğini, sürekli ben diyenleri empati kuramadığı için saygıda gösteremediğini anlıyorum.


5. Aşağıdakilerden hangisi okuduğunuz metinden çıkarılamaz?
Cevap: B) Saygı kurallarını öğrenebilmek için bazı emir ve yasaklara uyulmalıdır.


6. Okuduğunuz metnin ana düşüncesini ve yardımcı düşüncelerinden ikisini aşağıya yazınız.
Cevap:

Ana Düşünce: Saygının sadece bir kural değil duygu olduğu.
Yardımcı Düşünceler: Empati duygusunun saygıyı geliştirdiğini, saygının insan ilişkilerinde kıymetli bir yere sahip olduğu ve saygı duyunca saygı göreceğimiz.


7. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde ünlem farklı bir duyguyu yansıtmaktadır? 
Cevap: A) Eyvah, yemek yandı!


8. Aşağıda verilen bilgilerden tiyatro türüne uygun olanların başına “D” uygun olmayanların başına “Y” yazınız. 
Cevap:

(D) Oyunla ilgili detaylar yay ayraç içinde verilir.
(D) Seyirci karşısında oynanır.
(Y) Dizelerden oluşur.
(Y) Mutlu sonla bitmek zorundadır.
(Y) Sahne sanatı olarak da adlandırılır.
(D) Oyununun büyük bölümlerine perde denir.
(Y) Sadece okumak için yazılır.


9. Uymamız gereken toplumsal kurallardan beş tanesini aşağıya yazarak bu kurallara niçin uymamız gerektiğini yazınız. 
Cevap:

A) Küçük büyük ayır etmeden saygılı olmak.
B) Toplum içinde fısıldaşarak konuşmamak.
C) Toplum içinde uygunsuz davranış yapmamak.
D) Toplum içinde temiz olmak.
E) Toplum içinde insanlara kaba davranmamak.

Bu kurallara uymalıyız çünkü bu kurallar insanlar arasındaki iletişimi kuvvetlendirir, daha huzurlu yaşamamızı sağlar ve insanların birbirini sevmesini sağlar.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu