6. Sınıf Türkçe

2. Tema Sonu Değerlendirme Çalışmaları Cevapları (6. Sınıf Türkçe MEB)

2. Tema Sonu Değerlendirme Çalışmaları Cevapları (6. Sınıf Türkçe) 6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları MEB Yayınları (2. Tema Sonu Değerlendirme Çalışmaları) 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı konusu içerisinde 6. Sınıf öğrencilerimizin okul hayatlarında işe yarayacakları ve ihtiyaç duyabilecekleri 6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 70 ve 71’deki Ders Kitabı Cevaplarını paylaştık. Eksik, hatalı veya yanlış olduğunu düşündüğünüz kısımları Yorumlar bölümünden yazarak site moderatörlerine bildirebilirsiniz. 6. sınıf türkçe ders kitabı 70-71 cevapları konusunda Tema Sonu Değerlendirme Çalışmaları’nı cevapladık.


2.-Tema-Sonu-Değerlendirme-Çalışmaları-Cevapları-(6.-Sınıf-Türkçe)


6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 70-71. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2. Tema Sonu Değerlendirme Çalışmaları

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 70 MEB Yayınları (2. Tema Sonu Değerlendirme Çalışmaları)

1-6. soruları şiire göre cevaplayınız.

1. Şiirin birinci bölümünde, geçiş ve bağlantı ifadesinin bulunduğu dizeyi bularak aşağıya yazınız.
Cevap: …Ama yitirmedik umudumuzu…


2. Şiirin ikinci bölümünde yer alan “Bir cemre düştü yurdumuzun üstüne.” ifadesiyle şair neyi anlatmak istemiştir? Açıklayınız.
Cevap: …Cemre düştü demek bahar geldi demektir. Bu ifadede Mustafa Kemal Atatürk’ün gelişini bahara benzetmiştir.


3. Şiirin üçüncü bölümünde konuşan genç, aşağıdaki değerlerden hangisine vurgu yapmaktadır?
Cevap: B

4. “Yurdumuz işgal edildiğinde halk umutsuzluğa kapılmıştı.” yargısı, bu şiirden çıkarılamayacak bir yargıdır. Çünkü şiirin birinci bölümünde “halkın umudunu yitirmediği” dile getirilmektedir. Siz de bu örnekten hareketle, şiirden kesinlikle çıkarılamayacak bir yargıyı aşağıya yazarak nedenini açıklayınız.
Cevap: ”Yurdu kurtarmak için bir şey yapılamayacak” yargısı çıkarılamaz. Çünkü şiirin ikince bölümünde ”Öl dese ölecektik” denilmektedir.

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 71 MEB Yayınları (2. Tema Sonu Değerlendirme Çalışmaları)

5. Bu şiiri siz yazmış olsaydınız şiirinize hangi başlığı koyardınız? Aşağıya yazınız.
Cevap: Mustafa Kemal Atatürk’e Duyulan Sevgi Ve Saygı.

6. Okuduğunuz şiirin size vermek istediği duygu ve düşünceleri açıklayınız.
Cevap: Mustafa Kemal Atatürk’e duyulan saygı, sevgi ve hayranlığın 7’den 70’e olduğunu anlatmaktadır.


Aşağıdaki metni okuyunuz. 7 ve 8. soruları metne göre cevaplayınız.

7. Metinde “çok zor bir iş yapmak” anlamında kullanılan deyimi aşağıya yazınız.
Cevap: İğneyle kuyu kazmak.


8. Bu metne göre, aşağıdaki yargılardan doğru olanların başına “D”, yanlış olanların başına ise “Y” yazınız.

(…D…) Düzenli çalışmayan insanlar her zaman başarısız olurlar.
(…D…) Bu metinde düzenli çalışan insanlarla düzensiz çalışan insanlar karşılaştırılmıştır.
(…D…) Düzenli çalışan insanların zaman sorunu yoktur.
(…Y…) Başarıya ulaşmak için plan yapmak gerekli değildir.
(…D…) İşlerinizi zamanında bitirirseniz güzel duygular yaşayabilirsiniz.
(…D…) Hedef belirlemek, başarıya giden yoldaki ilk adımdır.


9. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde benzetme ve abartma sanatları bir arada kullanılmıştır?
Cevap: B


10. (1) Sinemamız son yıllarda dünya sineması ile yarışır hâle geldi. (2) Filmlerimiz tüm dünyada büyük beğeni ile izleniyor. (3) Yeni sinema teknikleri sayesinde bambaşka dünyaları seyretme olanağı buluyoruz. (4) Bu başarıda oyuncularımızın yeteneğinin büyük bir payı var kuşkusuz.
Yukarıdaki metinde numaralanmış cümlelerden hangisi parçanın anlam bütünlüğünü bozmaktadır?
Cevap: C


11.  Herkes evine çekilmiş, sobalarının başında uzun bir kış gecesine hazırlanıyordu. Sokaktan geçen arabalar da artık seyrekleşmişti. Akşama doğru açılan hava, gecenin çok soğuk geçeceğinin belirtisiydi.
Bu metnin başındaki boşluğa, metnin anlam bütünlüğüne göre aşağıdakilerden hangisinin getirilmesi uygundur?
Cevap: D


12. Aşağıdakilerin hangisinde cümlenin anlamı yay ayraç içindeki açıklamayla örtüşmez?
Cevap: A

2. Tema Sonu Değerlendirme Çalışmaları Cevapları (6. Sınıf Türkçe)

+1
13
+1
0
+1
4
+1
1
+1
0
+1
0
+1
3

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu