4. Sınıf Türkçe

5. Tema Değerlendirme Çalışmaları (4. Sınıf Türkçe MEB)

5. Tema Değerlendirme Çalışmaları (4. Sınıf Türkçe MEB) 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 5. sınıf öğrencilerimizin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde 4. sınıf türkçe ders kitabı sayfa 163-164-165 cevapları konusunu paylaştık. Cevaplarla ilgili görüş ve önerilerinizi bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

5. Tema Değerlendirme Çalışmaları (4. Sınıf Türkçe MEB)

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı  163-164-165. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 5. Tema Değerlendirme Çalışmaları

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 158 MEB Yayınları (Tema Değerlendirme Çalışmaları)

1. Renkler nasıl oluşur?
Cevap: Cisimler ışığa karşı kendi renklerini yansıtarak renkleri oluştururlar.

2. Hangi hayvan morötesi ışınımı görebilir?
Cevap: Yırtıcı bir kuş olan kerkenez.

3. Işık, dünya ile güneş arasındaki mesafeyi ne kadar sürede alır?
Cevap: 8 saniyede alır.

4. a. Metinde geçen bir örneklendirme cümlesi yazınız.
Cevap: “Örneğin; bir yaprak yeşil ışığı yansıttığı ve diğer renklerdeki ışığı emdiği için bize yeşil görünür.” cümlesi bir örneklendirmedir.

b. Metinde geçen bir neden-sonuç cümlesi yazınız.
Cevap: “Dünya ile güneş arasında 150 milyon kilometre mesafe olduğundan dolayı ışık dünyaya 8 saniyede ulaşır.”cümlesi neden sonuç cümlesidir.


5. Metinde geçen altı çizili kelimeleri anlamına uygun birer cümlede kullanınız.
Cevap:

Başarılı olabilmek için elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağım.
Nasıl yani? Sen gelmeyecek misin?


6. Verilen cümlelerde noktalama işaretlerinin kullanımı doğru ise ( D ) yanlış ise ( Y ) koyunuz.
Cevap: 

(Y) En çok gezmek istediğim yerler şunlardır. sahil, orman…
(D) Bugün, Anadolu’da kavak kelimesiyle türetilmiş yer isimleri: Aynalıkavak, Kavaklar, Uzun Kavak …
(Y) Bana kendini tanıtır mısın?
— Memnuniyetle efendim, dedi. Başladı tanıtmaya.
— Adım, soyadım, Akdeniz.

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 165 MEB Yayınları (Tema Değerlendirme Çalışmaları)

7. a. Sayıları harflerle yazınız.
Cevap: 

09.05: Dokuz’u beş geçe.
475: dört yüz yetmiş beş
14 gün: on dört gün
3. sınıf: üçüncü sınıf

b. Sayıları romen rakamlarıyla yazınız.
Cevap: 

İkinci cilt: II. Cilt
Yirminci yüzyıl: XX. yüzyıl


8. Cümlelerdeki boşluklara yay ayraç içindeki kelimeleri pekiştirmeli kelime olarak yazınız.
Cevap: 

Bu ışık masmavi (mavi)
Gökyüzü pasparlak (parlak)
Başaklar sapsarı parlıyordu. (sarı)


9. Paragrafa en uygun başlık hangisi olabilir?
Cevap: d. Çevre kirliliği


10. Hikâye haritasında hangi hikâye unsuru yanlış belirtilmiştir?
Cevap: b. yer


11. Cümlelerin hangisinde “ki” bağlacı doğru yazılmıştır?
Cevap: d. Güneş öyle bir yıldızdır ki…

+1
0
+1
0
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
1

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu