3. Sınıf TürkçeTürkçe

Ormanlar Kralı Metni Cevapları (3. Sınıf Türkçe MEB)

Ormanlar Kralı (3. Sınıf Türkçe MEB) 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 3. sınıf öğrencilerinin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde 3. sınıf türkçe ders kitabı sayfa 76-79-80-81-82 cevapları konusunu paylaştık. Cevaplarla ilgili görüş ve önerilerinizi yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

Ormanlar Kralı Metni Cevapları (3. Sınıf Türkçe MEB)

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 76-79-80-81-82. Sayfa Cevapları MEB Yayınları Ormanlar Kralı

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 76 MEB Yayınları (Ormanlar Kralı Metni)

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

1. Hayvanlarla ilgili bir masal anlatınız.
Cevap:
Hayvanlarla İlgili Masal


2. En sevdiğiniz hayvan hangisidir? Nedenleriyle açıklayınız.
Cevap: En sevdiğim hayvan attır. Çünkü çok asil ve tatlı bir hayvan olduğunu düşünüyorum.


Görsellerden hareketle okuyacağınız metnin konusunu tahmin ediniz.
Cevap: Metinde ormanın kralı olan aslandan bahsediliyor olabilir.


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 79 MEB Yayınları (Ormanlar Kralı Metni)

1. Etkinlik

Kelimelerin anlamlarını tahmin edip yazınız. Yeni öğrendiğiniz kelimeleri sözlük defterinize ekleyiniz.
Cevap:

Kor: Yanmış odun veya kömür parçası.
Kütük: Kesilmiş ağaç gövdesi.
İpek: İpek böceğinin yaptığı ince bir ip.


2. Etkinlik

Soruları metne göre cevaplayınız.

1) Ormandaki hayvanlar niçin toplanmışlar?
Cevap: Ormandaki hayvanlar orman kralı seçmek için toplanmışlar.


2) Hayvanlar ormanda ne zaman toplanmışlar?
Cevap: Ormanlar kralı aslanın öldüğü gece toplanmışlar.


3) Hayvanlar nerede toplanmışlar?
Cevap: Hayvanlar ormanda toplanmışlar.


4) Kral seçimine kim yardım etmiş?
Cevap: Kral seçimine yaşlı adam yardım etmiş.


5) Yaşlı adam kral seçimi için ne önermiş?
Cevap: Gücün, cesaretin ve güzelliğin yetersiz kaldığı aklını kullanan tavşanı önermiş.


6) Tavşan nasıl kral olmuş?
Cevap: Tavşan aklını kullanarak kral olmuş.


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 80 MEB Yayınları (Ormanlar Kralı Metni)

3. Etkinlik

Metnin konusunu ve ana fikrini belirleyiniz. Metnin ana fikri:
Cevap:

Konu: Ormana yeni kral seçilmesi.
Ana fikir: Gücün, cesaretin ve güzelliğin aklın yanında yetersiz kaldığı.


4. Etkinlik

Hangi özelliklere sahip arkadaşınızı sınıf başkanı seçmek istersiniz?
Cevap: Dürüst, kıllı, saygılı ve güler yüzlü arkadaşlarımı sınıf başkanı seçmek isterim.


5. Etkinlik

Metnin görselini inceleyiniz. Görseller metnin anlaşılmasına katkı sağlıyor mu? Düşüncelerinizi yazınız
Cevap: Görseller metnin anlatımını desteklemekte ve katkı sağlamaktadır.


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 81 MEB Yayınları (Ormanlar Kralı Metni)

6. Etkinlik

Birinci cümledeki “ekmek” kelimesi hangi anlamda kullanılmıştır?
Cevap: Birinci cümlede ”ekmek” kelimesi yiyecek anlamında kullanılmıştır.


İkinci cümledeki “ekmek” kelimesi hangi anlamda kullanılmıştır?
Cevap: İkinci cümledeki ”ekmek” kelimesi toprağa bir şey ekmek anlamında kullanılmıştır.


b) Verilen eş sesli kelimelerle cümleler yazınız.
Cevap:

Yüz
→ Havuz yüzmeye gittik.
→ Yüzü yine asıktı.

Kaz
→ Dün bahçeyi kazdık.
→ Kazlar tarlayı istila etmiş.

Bin
→ Atın üstüne bindim.
→ Bin TL borcu kalmış.


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 82 MEB Yayınları (Ormanlar Kralı Metni)

7. Etkinlik

b) Soru işaretinin kullanıldığı cümleler yazınız.
Cevap:

  • Bugün gelecek misin?
  • Oda bizimle gelecek mi?
  • Otobüs gitti mi?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu