6. Sınıf Türkçe

5. Tema Sonu Değerlendirme Cevapları (6. Sınıf Türkçe MEB)

5. Tema Sonu Değerlendirme Cevapları (6. Sınıf Türkçe MEB) 2021-2022 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 6. sınıf öğrencilerimizin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde 5. Tema Sonu Değerlendirme Çalışmaları konusunun da bulunduğu 6. sınıf türkçe ders kitabı sayfa 168-169 cevapları konusunu paylaştık. Eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

5. Tema Sonu Değerlendirme Cevapları (6. Sınıf Türkçe MEB)

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 168-169. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 5. Tema Sonu Değerlendirme

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 168 MEB Yayınları (5. Tema Sonu Değerlendirme)

1. Bu metinde yazar, Tuz Gölü’yle ilgili hangi karşılaştırmayı yapmaktadır?Açıklayınız.
Cevap:  Bu metinde yazar, Tuz Gölünün tuzluluk oranının karşılaştırmıştır.,

2. Bu metinde Tuz Gölü’nün değinilen özelliklerinden üç tanesini yazınız.
Cevap:
Dünya’nın yüzde 32,9 tuzluluk oranı ile en tuzlu ikinci gölüdür.
Tuz Gölü, Türkiye’nin en büyük göl tuzu üretim bölgesidir.
Gölün tabanı 1-30 santimetre kalınlığında bir tuz tabakası ile kaplıdır

3. Tuz Gölü’ne bırakılan kirli atıklar gölün dengesini nasıl bozuyor olabilir? Anlatınız.
Cevap:  Kimyasal atıklar gölün yapısını bozuyor olabilir.

4. Tuz Gölü’nün yok olması hangi tehlikeleri beraberinde getirecektir? Düşüncelerinizi açıklayınız.
Cevap: Tuz Gölü’nün yok olması tuz ihtiyaçlarımızın karşılanmaması demektir. Tuz ihtiyaçlarımızın büyük bir kısmı buradan sağlanmaktadır.

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 169 MEB Yayınları (5. Tema Sonu Değerlendirme)

5. Tuz Gölü’nün karşı karşıya olduğu felaket dışında, günümüzde başka hangi çevre felaketleri yaşanmaktadır? Anlatınız.
Cevap: Asit yağmurlarından dolayı meyve ve sebzelerin verimi azalır.

6. Tuz Gölü’nü kurtarmak amacıyla yetkililere bir mektup yazınız.
Cevap:
6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 169 MEB Yayınları (Tema Sonu Değerlendirme)

7. Aşağıdaki cümlelerde varlıkların adlarının yerine kullanılan kelimeleri bularak altlarını çiziniz. Bu kelimeleri siz de birer cümle içinde kullanınız.
Cevap: 
Çevre temizliği etkinliğine ben de katılacağım.
Çevremizin korunması konusunda herkes duyarlı davranmalı.
Yazımda bazı hatalar vardı, bunları öğretmenimizle düzelttik.

Örnek:
Ben hiçbirinizin dediklerine inanmıyorum.
Herkes kendi istediğini yapmakta özgür.
Bunları size bir kez söyleyeceğim.

8. Aşağıdaki metinlerden hangisinin anlatıcısı diğerlerinden farklıdır?
Cevap:
B) Yatağa uzandığından beri uyuyamıyor, içi içine sığmıyordu. Yarın karne günüydü ve karnesindeki harika notları görmek, karnesini ailesine göstermek için sabırsızlanıyordu. Bir yıl boyunca düzenli çalışmış ve bu güzel karneyi sonuna kadar hak etmişti.


5. Tema Sonu Değerlendirme (6. Sınıf Türkçe MEB) 2021-2022 eğitim-öğretim yılı konusu ile ilgili görüş ve önerilerinizi yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

+1
1
+1
1
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
2

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu