6. Sınıf Türkçe

7. Tema Sonu Değerlendirme Cevapları (6. Sınıf Türkçe MEB)

7. Tema Sonu Değerlendirme Cevapları (6. Sınıf Türkçe MEB) 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 6. sınıf öğrencilerinin ihtiyaç duyacağı konulardan olan ve içerisinde 7. sınıf türkçe ders kitabı sayfa 238-239 cevapları konusunu paylaştık. Cevaplarla ilgili görüş ve önerilerinizi bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

7. Tema Sonu Değerlendirme Cevapları

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 238-239. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 7. Tema Sonu Değerlendirme

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 238 MEB Yayınları (Tema Sonu Değerlendirme)

1. Okuduğunuz metnin konusuna uygun olacak şekilde, okuduğunuz metne isim tamlaması ve sıfat tamlaması biçiminde iki başlık öneriniz.
Cevap:

İsim tamlaması biçiminde önerdiğim başlık: Yiyecek Ve İçecekler

Sıfat tamlaması biçiminde önerdiğim başlık: Sağlıklı Beslenmeye Yarayan Vitaminler

2. Okuduğunuz metne göre, sağlıklı bir beslenmede niçin çeşitli besinler bulunmalıdır? Açıklayınız.
Cevap: Çünkü insan vücudunun tek çeşit vitamine değil bir çok vitamine ihtiyacı vardır.

3. Aşağıdakilerden hangisi okuduğunuz metinden çıkarılamaz?
Cevap: C) Dişlerinizin çürümemesi ve sağlıklı kalması için bolca B vitamini almalısınız.

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 239 MEB Yayınları (Tema Sonu Değerlendirme)

4. Okuduğunuz metne göre aşağıdaki ifadeleri uygun biçimde tamamlayınız.
Cevap:

Diş sağlığınız için __D__ vitamini tüketmeniz gerekir. Bu vitamin türü __balık yağı, süt, yumurta ve tereyağı__ gibi besinlerde bulunur. Domates, portakal ve limon gibi besinlerde __C__ vitamini bulunur. __Tüm hücrelerdeki enerji üretimini ve sinir sisteminin sağlığı__ İçin bu besinlerin tüketilmesi gerekir

5. Okuduğunuz metni göz önünde bulundurarak dengeli beslenme için neler yapmamız gerektiğini anlatınız.
Cevap: Dengeli beslenebilmek için her çeşit vitaminin olduğu yiyecekler yemeli, düzenli beslenmeliyiz.

6. Aşağıdakilerin hangisinde altı çizili kelime, cümleye neden-sonuç anlamı katmıştır?
Cevap: A) Bazı insanlar sağlıklı beslendikleri için kolay kolay hastalanmazlar.

7. Aşağıdakilerden hangisinde bir deyim kullanılmıştır?
Cevap: B) Planlarınızı bir kez daha gözden geçirmelisiniz.

8. Aşağıdaki cümlelerde altı çizili kelimelerin cümlelere kattığı anlamları, anlam listesindeki ifadelerin harfleriyle örnekteki gibi eşleştiriniz.
Cevap:

__C__ Akşam 7.30 gibi evden çıkacağını söylemiş.
__Ç__ Futbol sahası kadar bir alanda oyun oynuyorlar.
__F__ Düzenli spor yapmak, doktorlara göre en doğru davranışlardandır.
__D__ Burada herkesi tanıdığı için çok mutluydu.
__A__ Hiç kimse senin gibi güzel düşünmüyor.
__B__ Arkadaşlarıyla buluşmak üzere evden çıktı.

9. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bağlaç kullanılmamıştır?
Cevap: D) İnsanların güvendiği kadar dürüst, çalışkan, sorumluluk sahibiydi.

10. (1) Dengeli beslenmek, sağlığımızı korumamızı sağlayan en önemli davranıştır. (2) Çünkü insan sağlığı beslenmeyle çok yakından ilgilidir. (3) Sağlığımızı kaybettikten sonra birtakım ilaçlarla çare aramak yerine, sağlığımızı kaybetmeden önce önlem almak daha akıllıcadır. (4) Sadece dengeli beslenerek birçok hastalıktan korunmak mümkündür. Yukarıdaki metinde numaralanmış cümlelerden hangisi kendinden önceki cümlenin gerekçesini açıklamaktadır?
Cevap: B) 2

+1
1
+1
3
+1
1
+1
1
+1
0
+1
1
+1
5

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu